Ето че се завърнах най-сетне под прожекторите на кулинарната сцена. Мина доста време от предишния ми пост и провокиран от Вержи и от страхотното немско изкушение, което събуди отново кулинарните ми пориви, отново се захванах с блога.
Ароматът на канела е сред най-големите изкушения за мен – замирише ли ми и сякаш цялото ми същество се изпълва с блаженство. Като добавим страхотния пухкав блат и бялата магия на сметаната – и ето, че имаме най-вкусното нещо, приготвяно някога от немци.
Немски сладкиш
Продукти
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 ч. л. сода
- 2 с. л. какао
- 2 ч. ч. брашно
- 1/2 пакетче канела
- 1 ч. ч. захар
- 1/2 ч.ч. олио
Тази е от любимите ми рецепти – слагаме всичко в купа и бъркаме докато получим гъста смес. Изсипваме в намаслена тавичка и печем на около 200 градуса до готовност (приблизително 20-25 минути или докато като пробваме сладкиша с клечка за зъби и тя излезе чиста).
Оставяме го да изстине много добре и след това правим захарен сироп, с който заливаме всичко.
За захарния сироп
- 1 ч. ч. захар
- 1 ч. ч. вода
Слагаме ги на котлона и след като заври, поливаме сладкиша. Изкачваме да се охлади отново и гарнираме с разбита сметана. Резултатът е повече от вкусен!
Яйца не трябват ли?
Не, сладкишът е без яйца :)
Здравейте. Бихте ли написали нещо за приготвянето на сметаната, която завършва сладкиша.
Привет,
Ползвам заквасена сметана (1 кофичка), разбита с малко захар.